Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 400 г грах от консерва
• 2 глави лук
• 60 г сланина
• 4 морковчета
• 1 с.л. олио
• 30 г краве масло
• 1 ч.ч. бяло вино
• 3 ч.ч. пилешки бульон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме олиото заедно с маслото и пържим до златисто ситно нарязания лук. Слагаме тънко нарязаната сланина, а отгоре - нарязаното на порции пиле. Пържим от всички страни до зачервяване.
Наливаме виното и варим 2-3 мин. Подправяме с черен пипер и сол, наливаме бульона, захлупваме и задушаваме до омекване на месото. Сипваме граха и отново задушаваме.
Сваряваме морковите отделно и украсяваме с тях готовото ястие.
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...