Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг месо от пуйка
• 4-5 глави лук
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Обираме тлъстината от месото, нарязваме я на парченца и я варим в малко вода. Щом водата се изпари, а тлъстината се стопи, прибавяме нарязаното на парчета месо.
Поръсваме червения пипер, посоляваме и прибавяме лука, нарязан на тънки филийки, и доматеното пюре, размито с малко вода. Наливаме топла вода, която да покрие продуктите, захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато месото омекне.
Накрая прибавяме брашното, размито в малко вода, и варим още 10 мин.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...