Продукти:
• 50 г тарама хайвер
• 1 сухар
• 1 ч.ч. олио
• 1 с.л. вряща вода
• лимонов сок
Начин на приготвяне:
Изчистваме внимателно хайвера от ципите.Слагаме го в супник и разтриваме добре с вилица, като прибавяме 1-2 с.л. олио.
Накисваме сухара в хладка вода и започваме да прибавяме по малко от него, като леко го изстискваме. Когато сложим около половината от сухара, започваме да бием хайвера.
След като употребим всичкия сухар, при непрекъснато биене постепенно наливаме олио, докато свърши. Подправяме с лимонов сок на вкус. Накрая добавяме 1 с.л. вряща вода и разбъркваме добре.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...