Продукти:
• 250-300 г прясна неосолена риба
• 1 пакетче краве масло
• 1 глава лук
• 2 филии стар бял хляб
• 2 картофа
• 1 с.л. оцет
• 1 ч.л. стафиди
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме рибата и я нарязваме на едри парчета.
Загряваме на огъня леко подсолена вода. Щом заври, сипваме оцета и пускаме рибените парчета да се варят. Когато рибата се развари, прецеждаме бульона, а месото претриваме през сито заедно със сварените и обелени картофи. Прибавяме накиснатия хляб, ситно нарязания лук, стафидите и лимоновата кора. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и разбъркваме добре.
Съединяваме с размекнатото и разбито на крем масло. Подреждаме готовия пастет в чиния за сервиране и го украсяваме с клончета магданоз, кръгчета лимон, резенчета твърдо сварени яйца и маслини.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...