Кулинарни рецепти » Коктейл от пиле и пъпеш

 Коктейл от пиле и пъпеш

Продукти:

• 150 г сварено пилешко месо
• 150 г пъпеш
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. червен пипер
• 1-2 с.л. коняк
• 1 с.л. кетчуп
• 1 ч.ч. захар
• половин лимон, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото и пъпеша на малки кубчета, които смесваме с киселото мляко, коняка, захарта, червения пипер и кетчупа.

Подправяме сместа със сол и черен пипер, разбъркваме добре и разпределяме в чаши за шампанско, по ръба на които предварително сме направили венец от магданоза. Отгоре украсяваме с кубчета от месото и пъпеша, а по ръба на чашите закрепваме кръгчета лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало