Кулинарни рецепти » Патица с прясно зеле

 Патица с прясно зеле

Продукти: (за 6 порции)

• 1 млада патица
• 1 прясна зелка
• 100 г свинска мас /или 1 к.ч. олио/
• 2 с.л. доматено пюре
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме патицата на порции, които запържваме в сгорещена мазнина, докато хванат златиста коричка.

Запържваме нарязаното на ивички зеле. Слагаме запържените порции месо в тенжера под налягане и изсипваме върху тях запърженото зеле. Заливаме с разтопената мас, прибавяме доматеното пюре, размито в 1 ч.ч. вода, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало