Продукти: (за 4 порции)
• 800 г гъши гърди
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 с.л. гъша мас
• 1 глава лук
• 1 малък морков
• 1 парче целина
• 1 магданозен корен
• мащерка, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме гъшите гърди и ги слагаме в сгорещената мас с кожата надолу. Прибавяме нарязаните на парченца лук и кореноплоди. Поръсваме мащерката и наливаме малко вино.
Задушаваме на умерен огън, докато месото омекне, като от време на време наливаме по малко вино. Поднасяме с прецедения сос, от който сме отстранили част от мазнината.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...