Кулинарни рецепти » Пуйка с кисело зеле

 Пуйка с кисело зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг месо от пуйка
• 1 кисела зелка
• 1 к.ч. олио
• 50 г сланина
• 2-3 сухи червени чушки
• 1 глава лук
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Накисваме чушките в хладка вода и ги отцеждаме.

Нарязваме месото на порции и го запържваме в сгорещената мазнина, докато стане златисто. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме нарязаното на ивички зеле, заедно със ситно нарязания лук.

Когато зелето поомекне, изваждаме половината, а върху останалото нареждаме порциите месо заедно с парченцата сланина и чушките. Покриваме с останалото зеле и поръсваме с черен и червен пипер.

Наливаме равни количества вода и зелев сок, така че течността да стигне малко под височината на продуктите. Захлупваме и варим на умерен огън, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало