Продукти:
• 300 г зелен фасул
• 200 г риба тон
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. лимонов сок
• 4 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме фасула косо на парченца с дължина около 2 см. Пускаме го във вряща подсолена вода и варим, докато омекне. Отцеждаме, поръсваме с лимоновия сок, олиото и малко черен пипер и го оставяме да изстива.
Когато изстине го изсипваме в чиния за сервиране и отгоре подреждаме нарязаната на парченца риба. Украсяваме с нарязаните на кръгчета яйца.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...