Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 30 г краве масло
• 1 глава лук
• 60 г сланина
• 2 домата
• 2 малки зелени чушки
• 200 г грах
• 1 люта чушка
• 3 ч.ч. бульон от пилешки дреболии
• 2-3 с.л. зехтин
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, посоляваме и го изпържваме от всички страни в 2-3 с.л. разтопено масло. Наливаме 5-6 с.л. бульон и задушаваме, докато поомекне.
В останалото масло запържваме нарязания на парченца лук. Прибавяме нарязаната на кубчета сланина и обелените и нарязани на парченца домати. Доизпържваме сместа и я сипваме при пилето.
Попарваме ориза и също го слагаме при пилето. Наливаме останалия бульон, подправяме с черен пипер и сол и задушаваме до омекване.
Отделно сваряваме граха в подсолена вода. В сгорещения зехтин запържваме нарязаните на ивички чушки, лютото чушле и прецедения грах.
Подреждаме пилето и ориза в чинии за сервиране. Отгоре разстиламе изпържените зеленчуци и поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...