Продукти:
• 1 кокошка или по-голямо пиле (около 1,5 кг)
• 100 г краве масло
• 500 г лук
• 1 к.ч. доматено пюре
• 3-4 домата
• 1-2 стръка мента
• 2-3 с.л. брашно
• 3-4 с.л. оцет или лимонов сок
• магданоз, копър
• чубрица, чесън
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме месото на парченца. Запържваме го в сгорещената мазнина до порозовяване. Добавяме ситно нарязания лук, захлупваме съда и оставяме на слаб огън, докато лукът омекне.
Размиваме брашното и доматеното пюре с топла вода и изливаме при месото и лука. След около 10 мин прибавяме обелените и настъргани домати, счукания чесън, оцета или лимоновия сок, нарязаните на ситно копър, магданоз, мента и чубрица.
Подправяме с черен пипер и сол и оставяме ястието да се задуши, докато остане на мазнина. Сервираме го поръсено със ситно нарязани магданоз и копър.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...