Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2-3 моркова
• 1 парче целина
• 2 яйца
• 4 с.л. олио
• 4 ч.л. брашно
• 1 ч.ч ориз
• 1 с.л. лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пилето и го заливаме с хладка вода. Прибавяме нарязаните на тънко целина и моркови. Варим на умерен огън. Щом омекне месото, прецеждаме бульона.
В сгорещената мазнина запържваме брашното до златисто. Сипваме част от бульона и бъркаме, докато се сгъсти. Прибавяме жълтъците. Посоляваме и подправяме с лимоновия сок.
Поднасяме пилето върху подложка от ориз, сварен в останалия пилешки бульон. Заливаме го със соса и поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...