Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг тиквички
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. брашно
• 1 кофичка кисело мляко
• 5 скилидки чесън
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на кръгчета или филийки, потапяме ги в подсоленото брашно и ги нареждаме керемидообразно в намаслена тавичка. Поливаме с мазнината и ги запичаме в умерена фурна.
След като се изпекат, ги разпределяме в чиниите за сервиране, а мазнината от печенето сипваме в киселото мляко и го разбиваме. Прибавяме счукания чесън, ситно нарязания копър и сол на вкус, разбъркваме и заливаме тиквичките с така приготвения сос.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...