Кулинарни рецепти » Градинарска мусака

 Градинарска мусака

Продукти: (за 5 порции)

• 100 г моркови
• 150 г целина
• 250 г картофи
• 150 г тиквички
• 150 г зелен фасул
• 250 г грах
• 400 г домати
• 75 г ориз
• 1 1/2 к.ч. олио
• 2-3 яйца
• 250 мл прясно мляко
• 50 г брашно
• 50 г кашкавал
• 3 глави лук
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на тънки ивички целината, морковите, картофите, тиквичките и фасула и ги задушаваме последователно в сгорещената мазнина. Задушаваме и почистения грах.

Отстраняваме зеленчуците от огъня, прибавяме суровия ориз, половината от доматите, които сме обелили и нарязали на ситно, натрошеното сирене, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме добре сместа и я разстиламе в намаслена тавичка, чието дъно сме покрили с останалите домати, нарязани на филийки.

Разбиваме яйцата с половината от млякото и заливаме мусаката. Запичаме в умерена фурна до леко зачервяване на заливката.

Заливаме с гъст бешамел, който сме приготвили от останалото мляко, брашното и малко сол. Поръсваме с настъргания кашкавал и отново запичаме до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало