Продукти: (за 5 порции)
• 100 г моркови
• 150 г целина
• 250 г картофи
• 150 г тиквички
• 150 г зелен фасул
• 250 г грах
• 400 г домати
• 75 г ориз
• 1 1/2 к.ч. олио
• 2-3 яйца
• 250 мл прясно мляко
• 50 г брашно
• 50 г кашкавал
• 3 глави лук
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на тънки ивички целината, морковите, картофите, тиквичките и фасула и ги задушаваме последователно в сгорещената мазнина. Задушаваме и почистения грах.
Отстраняваме зеленчуците от огъня, прибавяме суровия ориз, половината от доматите, които сме обелили и нарязали на ситно, натрошеното сирене, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме добре сместа и я разстиламе в намаслена тавичка, чието дъно сме покрили с останалите домати, нарязани на филийки.
Разбиваме яйцата с половината от млякото и заливаме мусаката. Запичаме в умерена фурна до леко зачервяване на заливката.
Заливаме с гъст бешамел, който сме приготвили от останалото мляко, брашното и малко сол. Поръсваме с настъргания кашкавал и отново запичаме до зачервяване.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...