Продукти:
• 150 г сухи чушки
• 100 мл олио
• 2 глави лук
• 1 морков
• 1 ч. ч. домати от консерва
• 150 г ориз
• 250 г орехови ядки
• 1 ч. л. червен пипер
• черен пипер, чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме в мазнината нарязаните на ситно лук и моркови. Като поомекнат, прибавяме част от доматите, а след като се позапържат, прибавяме ориза и червения пипер, после едро счуканите орехи и подправките.
С така приготвената смес напълваме чушките, накиснати предварително в топла вода до омекване. Подреждаме ги в тавичка, отгоре разпределяме останалите домати, заливаме с малко вода и печем във фурна.
Поднасяме чушките топли, залети със собствения им сос.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...