Продукти:
• 4 малки тиквички
• 1 яйце
• 4-5 с.л. кисело мляко
• 100 г настъргано сирене
• 20 г краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Остъргваме и измиваме тиквичките. Слагаме ги в съд с малко подсолена вода и ги варим до омекване. Към края на варенето не бива да остава вода. Прехвърляме ги в намаслена тавичка.
Разбиваме яйцата с киселото мляко, 1 с.л. настъргано сирене и сол на вкус. Заливаме тиквичките с тази смес и поръсваме отгоре с останалото сирене. Слагаме тук-там парченца масло и запичаме в умерено загрята фурна.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...