Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 4 чушки
• 4 глави лук
• 4 домата
• 4 скилидки чесън
• 2 с.л. босилек
• 1 ч.ч. олио
• 1 люта чушка
• канела, карамфил
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме и запържваме нарязания на едро лук, нарязаните на ивички почистени чушки и обелените и настъргани домати.
Сипваме запържените зеленчуци и пилешките порции в тенджера, прибавяме босилека, счукания чесън, канелата, карамфила, черния пипер и лютата чушка, посоляваме и заливаме с 1 ч.ч. вода. Захлупваме и варим ястието 1 час на тих огън, като доливаме вода, ако е необходимо.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...