Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 пиле
• 1 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. брашно
• 1 к.ч. натрошено сирене
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и го варим на тих огън в посолена вода.
В половината мазнина запържваме брашното до златисто. Разреждаме с горещ бульон от пилето, като непрекъснато бъркаме.
В останалата мазнина запържваме парчетата месо до зачервяване от всички страни. Заливаме ги с кашата и поръсваме с натрошеното сирене и с черен пипер.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...