Продукти:
• 1 кокошка около 1,5 кг
• 1 кг стар лук
• 1 пакетче краве масло
• 3 равни ч.л. сол
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз и джоджен
Начин на приготвяне:
Нарязваме кокошката на порции, запържваме в мазнината, подправяме с червения пипер и солта и заливаме с топла вода.
Прибавяме нарязания лук и варим, докато остане на мазнина. Накрая поръсваме с магданоз и джоджен.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...