Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 глава лук
• 2 глави чесън
• 1 ч.ч. счукани орехови ядки
• 2 с.л. оцет
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме пилето и го варим в подсолена вода заедно с разрязания на четвъртинки лук до разпадане на месото. Изваждаме го от водата и го обезкостяваме.
Нарязваме месото на дребни парченца и го поръсваме с черен пипер и сол. Прибавяме счукания чесън, смлените орехови ядки и оцета. Заливаме с 2-3 ч.ч. от бульона, в който е вряло пилето. Поднасяме пачата топла или студена.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...