Кулинарни рецепти » Печени пъдпъдъци на шиш

 Печени пъдпъдъци на шиш

Продукти: (за 2 порции)

• 4 пъдпъдъка
• 200 г сланина или пушени гърди
• 8 лозови листа
• 30 г краве масло
• 1 к.ч. бульон
• 4 филии бял хляб
• 2 с.л. мазнина
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме пъдпъдъците отвътре и отвън с маслото, което сме смесили със сол и черен пипер. Увиваме всеки пъдпъдък във филийка от сланината и в 2 лозови листа, като ги завързваме с конци.

Приготвяме дървен шиш, който да е малко по-дълъг от тавата, в която ще печем пъдпъдъците. Нанизваме пъдпъдъците на шиша и го закрепваме за ръба на тавата. Поръсваме с малко мазнина и печем в гореща фурна, като често въртим шиша и поръсваме с мазнина и бульон.

Навлажняваме хлебните филии с бульон и ги изпържваме в горещата мазнина. Изваждаме изпечените пъдпъдъци от шиша, отстраняваме конците и листата и ги нареждаме върху изпържените хлебни филийки. Непосредствено преди да поднесем, поливаме със соса от печенето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало