Продукти:
• 1 кг кисели ябълки
• 100 г пудра захар
• 2 ванилии
• 3 белтъка
• 1 ч.ч. пудра захар за белтъците
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги почистваме от семената. Нарязваме ги на филийки заливаме ги с 1 к.ч. вода и ги задушаваме на умерен огън. Когато омекнат, ги изваждаме и ги претриваме през цедка.
Прибавяме към полученото пюре пудрата захар и ванилията. Разбиваме сместа добре и я изсипваме в огнеупорен съд, като и даваме пирамидообразна форма.
Разбиваме на твърд сняг белтъците заедно със захарта. Покриваме с тях ябълковата пирамида и запичаме сладкиша в умерена фурна, докато глазурата леко порозовее.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...