Кулинарни рецепти » Пиле с яйца и лапад

 Пиле с яйца и лапад

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 връзка зелен лук
• 2-3 връзки лапад
• 4-5 с.л. олио
• 4-5 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• магданоз, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето в подсолена вода. След това го обезкостяваме и нарязваме на дребни късчета.

Нарязваме лапада и лука и ги задушаваме в сгорещената мазнина. Прибавяме накъсаното пилешко месо и разбитите яйца и разбъркваме. Поръсваме с червения пипер, слагаме размитото с малко вода доматено пюре и посоляваме.

Изсипваме сместа в тавичка, поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен и запичаме във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало