Кулинарни рецепти » Пиле по италиански

 Пиле по италиански

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 150 г пилешка шунка, дробчето на пилето
• 1 скилидка чесън
• 2-3 листенца розмарин
• половин лимон
• 30 г краве масло
• 1 кг картофи
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно шунката и дробчето. Прибавяме счукания чесън, розмарина, черен пипер и сол. Напълваме почистеното и измито пиле с тази смес и зашиваме отвора. Посоляваме и поръсваме със сока от лимона.

Слагаме пилето в малка намаслена тавичка и покриваме плътно с алуминиево фолио. Печем около 2 часа на 150°С. След това отстраняваме фолиото и запичаме още 10 мин, за да се зачерви пилето.

Нарязваме картофите на големи парчета и ги сваряваме в подсолена вода. След това отцеждаме водата, слагаме маслото при картофите, захлупваме тенджерката и интензивно я разтръскваме. После изсипваме картофите в огнеупорен стъклен съд, слагаме отгоре пилето и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало