Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 150 г пилешка шунка, дробчето на пилето
• 1 скилидка чесън
• 2-3 листенца розмарин
• половин лимон
• 30 г краве масло
• 1 кг картофи
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно шунката и дробчето. Прибавяме счукания чесън, розмарина, черен пипер и сол. Напълваме почистеното и измито пиле с тази смес и зашиваме отвора. Посоляваме и поръсваме със сока от лимона.
Слагаме пилето в малка намаслена тавичка и покриваме плътно с алуминиево фолио. Печем около 2 часа на 150°С. След това отстраняваме фолиото и запичаме още 10 мин, за да се зачерви пилето.
Нарязваме картофите на големи парчета и ги сваряваме в подсолена вода. След това отцеждаме водата, слагаме маслото при картофите, захлупваме тенджерката и интензивно я разтръскваме. После изсипваме картофите в огнеупорен стъклен съд, слагаме отгоре пилето и поднасяме.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...