Кулинарни рецепти » Пилешка капама

 Пилешка капама

Продукти:

• 1 пиле с дреболиите
• 1 кисела зелка
• 2 глави лук
• 2-3 с.л. свинска мас
• 2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме пилето и го натриваме с черен пипер и сол. Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме.

Нарязваме пилешките дреболии на дребно и ги задушаваме в част от мазнината, заедно със ситно нарязания лук. Прибавяме ориза, поръсваме с част от червения пипер и разбъркваме. Напълваме пилето с така приготвената смес.

Нарязваме зелето на едро, разстиламе го в глинен гювеч и поръсваме с останалия червен пипер. Слагаме напълненото пиле в средата на гювеча, захлупваме и печем в умерена фурна.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало