Кулинарни рецепти » Пилета в лимонов сос

 Пилета в лимонов сос

Продукти: (за 4 порции)

• 2 малки пилета
• 1 лимон
• 1 портокал
• 250 мл вода
• 200 г захар
• 1 глава лук
• 175 мл соев сос
• 2-3 пера пресен лук
• 125 мл портокалов сок
• 75 мл лимонов сок
• 1 с.л. настърган корен от джинджифил
• магданоз, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Измиваме портокала и лимона, обелваме ги наполовина и нарязваме корите на тънки лентички. Бланшираме корите 1-2 мин. Отцеждаме ги. Възвираме водата със захарта. Слагаме корите и захаросваме, докато водата съвсем изври.

Разполовяваме пилетата надлъжно. Махаме костите от гръбнака. Слагаме ги хоризонтално с кожата нагоре. Подправяме със сол и черен пипер. Правим лек срез с остър нож между кожата и месото и прибираме вътре бутчето. Крилцето също прибираме под гърдите.

Смесваме нарязаните на ситно стар и пресен лук, прибавяме цитрусовите сокове, соевия сос, бульона, настъргания джинджифил и 1 с.л. наситнен магданоз. Слагаме пилетата в тази марината за 1 нощ в хладилника.

Отцеждаме пилетата, подсушаваме и ги нареждаме върху решетката на фурната, която сме застлали с пергамент. Подлагаме тавичка, включваме фурната на силна степен, но само на горен реотан и печем по 10-12 мин от всяка страна, мажейки периодично с маринатата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало