Продукти: (за 4 порции)
• 4 пилешки бутчета
• 40 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме бутчетата и ги поръсваме с черен пипер и сол. На мястото на костите слагаме по парченце от маслото.
Нареждаме бутчетата в намаслена тавичка и печем в силна фурна, като от време на време ги обръщаме. Накрая поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме, докато кашкавалът се позачерви.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...