Продукти: (за 4 порции)
• 600 бяло месо от пиле
• 2 ч.ч. ориз
• 3 твърдо сварени яйца
• 3-4 глави лук
• 30 г краве масло
• джоджен, черен пипер, сол
За заливката:
• 1 кофичка кисело мляко
• 2 яйца
• 3 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Сваряваме месото в подсолена вода. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме с малко олио и вода. Нарязваме яйцата малки кубчета, а свареното месо - на средно големи парчета.
В намаслена тава смесваме ориза, лука, месото и яйцата. Прибавяме маслото и подправяме с джоджен, черен пипер и сол. Разбъркваме и допълваме тавата с 7-8 ч.ч. бульон от свареното месо. Ако няма достатъчно бульон, добавяме топла вода.
Печем в умерено силна фурна. Когато оризът поеме водата, добавяме заливката, приготвена от киселото мляко, яйцата и брашното. Допичаме на слаба фурна само отгоре.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...