Кулинарни рецепти » Парени яйца

 Парени яйца

Продукти: (за 4 порции)

· 8 яйца
· 1 с.л. оцет
· 100 г натрошено сирене
· 100 г краве масло
· 1-2 ч.л. червен пипер
· сол

Начин на приготвяне:

В тиган с широко дъно кипваме 2 ч.ч. вода, прибавяме оцета и чукваме от ниско едно след друго яйцата, като внимаваме да останат цели.

Когато се забулят ги прехвърляме в затоплени чинии /по две във всяка чиния/, в които предварително сме разсипали натрошеното сирене.

Запържваме маслото, поръсваме го с червения пипер и заливаме с него яйцата. Накрая посоляваме и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало