Продукти: (за 4 порции)
· 1 кг коприва
· 8 твърдо сварени яйца
· 6 с.л. разтопено краве масло
· 3 с.л. препечено брашно
· 2 ч.ч. прясно мляко
· 100 г сирене
· сол
Начин на приготвяне:
Варим копривата 10 мин в подсолена вода, след което я отцеждаме.
В 2 с.л. разтопено масло разбъркваме брашното, прибавяме млякото и варим 5 мин. Смесваме соса със ситно нарязаната коприва и изсипваме в намаслен съд.
Нареждаме отгоре обелените яйца и леко ги притискаме към дъното. Поръсваме с настърганото сирене и заливаме с останалото масло. Запичаме 10 мин в умерена фурна.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...