Продукти за 3 порции:
· 6 яйца
· 1 с.л. оцет
· 3 с.л. краве масло
· 3 с.л. брашно
· 1 връзка магданоз
· 1 глава лук
· 1 лимон
· черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В сгорещеното масло пържим нарязания на ситно лук, прибавяме брашното, продължаваме пърженето и накрая сипваме наситнения магданоз и червения пипер.
Наливаме на части хладка вода или прясно мляко, докато се получи гъст сос. Оставяме да поври 5 мин и го подправяме със сол и черен пипер.
Възвираме 2 л студена вода с оцета и солта. От ниско чукваме яйцата едно по едно и щом жълтъците им се забулят, ги вадим с решетеста лъжица. Слагаме ги върху соса и ги напръскваме с лимонов сок.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...