Продукти: (за 4 порции)
· 4 кръгли кифлички
· 60 г краве масло
· 4-5 пера от пресен лук
· 8 яйца
· 3 с.л. сметана
· 2 домата
· сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Бланшираме доматите 2 мин във вряща подсолена вода, обелваме ги, махаме семената им и ги наситняваме.
Отрязваме на кифличките плитки капачета и внимателно издълбаваме меката им част, но така че да остане достатъчно плътна и дълбока коруба. Стопяваме маслото и с четчица намазваме отворите и вътрешността на издълбаните кифли.
Подреждаме кифлите върху решетката на фурната, която сме застлали с пергаментова хартия и запичаме 2-3 мин на 200°С, докато поруменеят. Изваждаме кифличките от фурната и ги държим на топло място.
В остатъка от маслото задушаваме 2-3 мин наситнените пера лук. Прибавяме разбитите яйца и подправяме със сол и черен пипер. Бъркаме на котлона още 1-2 мин, докато белтъците побелеят, но внимаваме яйцата да останат сочни. Прибавяме сметаната и разбъркваме.
На дъното на всяка кифличка слагаме домати, които покриваме с яйчената смес. Захлупваме с капачетата и сервираме кифличките топли.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...