Продукти: (за 4 порции)
· 3-4 големи домата
· 60 г краве масло
· 1 глава лук
· 12 яйца
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите и ги обелваме. Нарязваме ги на 12 кръгчета с дебелина около 1 см.
Сгорещяваме маслото и запържваме лука, който сме нарязали много ситно. След това нареждаме отгоре доматените кръгчета и ги позапържваме без да бъркаме.
От ниско счупваме върху всяко доматено кръгче по едно яйце. Посоляваме и оставяме на огъня, докато белтъка се втвърди. Посоляваме и поднасяме.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...