Продукти: (за 4 порции)
· 3-4 големи домата
· 60 г краве масло
· 1 глава лук
· 12 яйца
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме доматите и ги обелваме. Нарязваме ги на 12 кръгчета с дебелина около 1 см.
Сгорещяваме маслото и запържваме лука, който сме нарязали много ситно. След това нареждаме отгоре доматените кръгчета и ги позапържваме без да бъркаме.
От ниско счупваме върху всяко доматено кръгче по едно яйце. Посоляваме и оставяме на огъня, докато белтъка се втвърди. Посоляваме и поднасяме.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...