Кулинарни рецепти » Яйца в картофи

 Яйца в картофи

Продукти: (за 6 порции)

• 6 яйца
• 6 едри картофа
• 50 г масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Избираме еднакви по големина и форма едри картофи, обелваме ги и ги пускаме за 5 минути в подсолена вода. Изцеждаме ги, подсушаваме добре и ги слагаме за 30 минути в гореща фурна.

С остър нож изрязваме капаче по дължината на всеки картоф и издълбаваме вътрешността с малка лъжичка. Във всяка празнина поръсваме сол и черен пипер, слагаме по малко масло и счупваме по едно яйце.

Запичаме във фурната за 3-4 минути, докато белтъкът се втвърди. По желание на дъното на картофа можем да сложим и извара или натрошено сирене.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало