Продукти за 3-4 порции:
· 5 яйца
· 3 стръка праз
· 3-4 домата /пресни или от консерва/
· 1 к.ч. олио
· 1 люта чушка
· 1 ч.ч. натрошено сирене
· 1 ч.л. червен пипер
· сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза и го задушаваме в мазнината. След като омекне, прибавяме обелените и настъргани домати. Изсипваме сместа в тавичка и поръсваме с натрошеното сирене.
Разбиваме яйцата, посоляваме ги, нарязваме в тях лютото чушле и ги сипваме в тавата. Поръсваме с червен пипер и запичаме ястието.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...