Кулинарни рецепти » Роженска манджа

 Роженска манджа

Продукти за 3-4 порции:

· 6 яйца
· 1 с.л. брашно
· 3 с.л. олио
· 1 ч.ч. натрошено сухо сирене
· 1 ч.л. червен пипер
· 5-6 скилидки чесън
· сол

Начин на приготвяне:

В тава наливаме 1 л подсолена вода. Загряваме я на огъня и чукваме в нея яйцата.

В тенджера запържваме в 2 с.л. олио препеченото брашно. Поръсваме половината от червения пипер и разреждаме с 1 к.ч. топла вода. Слагаме натрошеното сухо сирене и сварените на очи яйца. Сипваме и част от водата в тавата. Държим тенджерата на огъня и внимателно разбъркваме. Когато сосът се сгъсти, прехвърляме сместа в намаслена тавичка.

Запържваме в 1 с.л. олио останалия червен пипер и заливаме с него ястието. Запичаме 10 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало