Продукти: (за 6 порции)
· 7-8 твърдо сварени яйца
· 150 г кашкавал
· сол, черен пипер
За соса:
· 100г краве масло
· 80 г брашно
· 250 мл прясно мляко
· 3 яйца
· сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелваме твърдо сварените яйца и ги нарязваме на четвъртинки.
В сгорещеното масло пържим брашното до порозовяване, разреждаме с бъркане с хладкото мляко, подправяме със сол и черен пипер и оставяме кашата на котлона да се посгъсти. Като изстине, я застройваме със суровите яйца.
Изсипваме тази смес в огнеупорен съд, отгоре нареждаме четвъртинките яйца, наръсваме с настъргания кашкавал и запичаме.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...