Кулинарни рецепти » Задушен праз с яйца в глинен гювеч

 Задушен праз с яйца в глинен гювеч

Прoдукти:

• 4 стръка праз
• 6 яйца
• 200 г олио
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме, измиваме и нарязваме праза на колелца. Сипваме олиото в глинения гювеч и изпържваме праза, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.

Отгоре чукваме едно по едно яйцата, захлупваме гювеча и печем, докато се забулят яйцата. Сервираме ястието поръсено с червен пипер.

Автор: Димитринка Йорданова

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало