Продукти: (за 4 порции)
· 500 г леща
· 4 резена шунка
· 4 яйца
· половин пакетче краве масло
· сол
Начин на приготвяне:
Почистваме лещата и я сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме и я пасираме.
Сипваме полученото пюре в намаслен огнеупорен съд и подреждаме отгоре резените шунка. Върху всеки резен внимателно счупваме по едно яйце. Посоляваме и поливаме с разтопеното масло.
Запичаме ястието във фурната, докато белтъците побелеят и се втърдят.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...