Продукти:
• 6 домата
• 6 яйца
• 2-3 скилидки чесън
• 20 г краве масло
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Отрязваме капаче от горната част на всеки домат и издълбаваме внимателно вътрешността. Посоляваме леко и поръсваме черен пипер и малко пресован чесън.
Слагаме по парченце масло и счупваме по едно яйце във всеки домат. Посоляваме и отново поръсваме с черен пипер и пресован чесън.
Нареждаме доматите в намазана с масло тавичка и запичаме в умерена фурна. Между доматите може да сложим задушената с малко магданоз и черен пипер издълбана част от доматите.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...