Продукти: (за 4 порции)
· 600 г спанак
· 8 яйца
· 3 глави лук
· 1 к.ч. олио
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Попарваме спанака 15 мин във вряща подсолена вода и отцеждаме.
Запържваме ситно нарязания лук и го прибавяме към спанака. Наливаме 1 к.ч. гореща вода, поръсваме с черен пипер и задушаваме около 15 мин на умерен огън. Когато спанакът остане на мазнина, отстраняваме от огъня, подправяме със сол и черен пипер и изсипваме в намаслена тавичка.
Счукваме яйцата върху спанака, така че да запазят целостта си и запичаме 10 мин в умерена фурна. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...