Кулинарни рецепти » Яйца по италиански

 Яйца по италиански

Продукти: (за 4 порции)

· 4 домата
· 2 с.л. олио
· 200 г краве масло
· 8 филийки от франзела
· 4 твърдо сварени яйца
· 1 сурово яйце
· 50 г брашно
· 1 ч.ч. прясно мляко
· 100 г кашкавал
· 1 лимон
· сол, ким, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме доматите на филийки, които изпържваме в олиото. Оставяме ги да изстинат и ги пасираме на пюре.

Разбиваме суровото яйце и с него панираме филийките от франзела. Обелваме яйцата, разполовяваме ги надлъжно и върху всяка панирана филийка слагаме по половин яйце.

От маслото и брашното правим светла запръжка, която с бъркане разреждаме с млякото на гладка каша. Прибавяме доматеното пюре, подправките и настъргания кашкавал и оставяме този сос да клокне.

Разпределяме филийките по чиниите и ги заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало