Кулинарни рецепти » Яйца по италиански

 Яйца по италиански

Продукти: (за 4 порции)

· 4 домата
· 2 с.л. олио
· 200 г краве масло
· 8 филийки от франзела
· 4 твърдо сварени яйца
· 1 сурово яйце
· 50 г брашно
· 1 ч.ч. прясно мляко
· 100 г кашкавал
· 1 лимон
· сол, ким, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме доматите на филийки, които изпържваме в олиото. Оставяме ги да изстинат и ги пасираме на пюре.

Разбиваме суровото яйце и с него панираме филийките от франзела. Обелваме яйцата, разполовяваме ги надлъжно и върху всяка панирана филийка слагаме по половин яйце.

От маслото и брашното правим светла запръжка, която с бъркане разреждаме с млякото на гладка каша. Прибавяме доматеното пюре, подправките и настъргания кашкавал и оставяме този сос да клокне.

Разпределяме филийките по чиниите и ги заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало