Кулинарни рецепти » Яйчени формички

 Яйчени формички

Продукти: (за 4 порции)

· 60 г кашкавал
· бялата част на 1 стрък праз
· 1 к.ч. отцеден грах от консерва
· 1 щипка индийско орехче
· 1-2 скилидки чесън
· 1 с.л. краве масло
· 150 г сметана
· 4 яйца
· сол

Начин на приготвяне:

Пасираме на пюре граха, а праза скълцваме на ситно. Смесваме ги и прибавяме счукания с малко сол чесън и индийското орехче. Добавяме сметаната.

Загряваме фурната на 220°С. Намазняваме 4 формички, наръсваме ги с част от настъргания кашкавал и ги държим във фурната 3-4 мин. Разливаме по формите сметановата смес и печем още 4-5 мин.

Разбиваме яйцата с вилица, леко посоляваме и доливаме с тях формичките. Наръсваме с останалия кашкавал. Превключваме фурната само на горен реотан и печем още 15 мин, докато кашкавалът поруменее, а яйцата се втвърдят.

По желание можем да добавим малко бекон или шунка, нарязани на тънки ивички.


Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало