Кулинарни рецепти » Аероконяк

 Аероконяк

Продукти :

• 4 жълтъка
• 500 г + 3 с.л. захар
• 500 мл прясно мляко
• 3 пакетчета ванилия
• 100 мл коняк
• спирт на вкус

Начин на приготвяне:

Сваряваме млякото с 500 г захар и оставяме да изстине.

Бием жълтъците с 3 с.л. захар и ги наливаме в млякото. Накрая прибавяме спирт на вкус, ванилията и коняка. Прецеждаме през марля.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало