Продукти:
• 1 л чист спирт
• 1 кг дюли
• 25 г канела на пръчици
• 25 гвоздейчета карамфил
• 5-6 бадема
• 1 лимон
• 1 кг захар
Начин на приготвяне:
Нарязваме дюлите на малки парченца и ги сваряваме в 1,5 л вода. Прецеждаме охладения сок и го смесваме със същото количество спирт. Добавяме карамфила, канелата, кората от половин лимон и захарта. Разбъркваме, за да се разтвори захарта и наливаме в бутилки.
Завързваме отворите с марля и оставяме ликьорът да престои 40-50 дни на слънце. След това прецеждаме и наливаме в бутилки, които плътно затваряме. Нареждаме ги в легнало положение и изчакваме най-малко 6 месеца преди да консумираме ликьора.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...