Кулинарни рецепти » Ликьор от кайсии

 Ликьор от кайсии

Продукти:

• 1,5 кг кайсии
• 1,5 л бяло сухо вино
• 1 л спирт
• 250 г захар
• 100 мл вода
• 1 парченце канела

Начин на приготвяне:

Почистените от костилките кайсии нарязваме на осминки, нареждаме ги в голям буркан и заливаме с половината спирт, разреден с половината вино. Добавяме и канелата.

След месец и половина прецеждаме сока и добавяме към него останалото количество спирт и вино. Филтрираме, за да се махне утайката.

След месец филтрираме отново течността и наливаме в бутилки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало