Продукти:
• 50 съвсем млади зелени орехчета
• 2 л ракия
• 200 г боровинки
• 10 г канела
• 5 г карамфил
• 2 кг захар
• 1 л вода
Начин на приготвяне:
Натрошаваме измитите орехчета, слагаме ги да престоят 5 дни в затворен съд с ракията, боровинките, карамфила и канелата. Прецеждаме.
Приготвяме сироп от водата и захарта. Смесваме с ракията и плодовете. Разбъркваме добре. Насипваме в сухи бутилки.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...