Кулинарни рецепти » Ликьор от рози с коняк

 Ликьор от рози с коняк

Продукти:

• 250 г листенца от рози
• 1 л вода
• 1 л коняк
• 500 г захар
• 1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

Заливаме розовите листенца с водата и ги оставяме да престоят 2 дни в затворен съд. След това прецеждаме през плътна марля и смесваме прецедената течност с коняка. Прибавяме захарта и канелата и бъркаме, докато захарта се разтопи.

Оставяме сместа да престои 2 седмици в затворен съд, отново прецеждаме и наливаме в малки бутилки. Държим 5 месеца на тъмно и хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало