Кулинарни рецепти » Ликьор от рози с коняк

 Ликьор от рози с коняк

Продукти:

• 250 г листенца от рози
• 1 л вода
• 1 л коняк
• 500 г захар
• 1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

Заливаме розовите листенца с водата и ги оставяме да престоят 2 дни в затворен съд. След това прецеждаме през плътна марля и смесваме прецедената течност с коняка. Прибавяме захарта и канелата и бъркаме, докато захарта се разтопи.

Оставяме сместа да престои 2 седмици в затворен съд, отново прецеждаме и наливаме в малки бутилки. Държим 5 месеца на тъмно и хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало