Продукти:
• 250 г листенца от рози
• 1 л вода
• 1 л коняк
• 500 г захар
• 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Заливаме розовите листенца с водата и ги оставяме да престоят 2 дни в затворен съд. След това прецеждаме през плътна марля и смесваме прецедената течност с коняка. Прибавяме захарта и канелата и бъркаме, докато захарта се разтопи.
Оставяме сместа да престои 2 седмици в затворен съд, отново прецеждаме и наливаме в малки бутилки. Държим 5 месеца на тъмно и хладно място.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...