Продукти:
• 1 кг захар
• 1 л гроздова ракия
• 10 г ментово масло
• няколко орехови листа
• 1 л вода
Начин на приготвяне:
Сваряваме захарен сироп от захарта и водата. Изчакваме да поизстине и добавяме ракията и ментовото масло, разтворено в малко спирт. Разбиваме добре. За цвят добавяме няколко смачкани във вода орехови листа.
Когато ликьорът се боядиса равномерно, прецеждаме и насипваме бутилки.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...