Продукти: (за 4 порции)
• 4 пилешки бутчета
• 3 тънки филийки бекон
• 1 глава лук
• 2 стръка целина
• 1-2 скилидки чесън
• 180 г ориз
• 150 г кафяв ориз
• сол, черен пипер
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Внимателно обезкостяваме бутчетата като се стараем да не разкъсаме кожата. Слагаме всяко бутче между два найлона и много леко начукваме с дървено чукче.
В сгорещена мазнина задушаваме 1-2 мин наситнените лук и чесън, прибавяме нарязания на тънки ивички бекон, готвим още 3-4 мин. Поръсваме с наситнената целина и сваляме от котлона. Изчакваме да поистине и прибавяме двата вида сварен ориз. Подправяме със сол, черен пипер и босилек и разбъркваме добре.
Пълним вътрешността на всяко бутче с приготвената смес, завиваме с кожата, за да се образува “пашкулче”, леко сплескваме и намазваме кожата с малко олио. Изрязваме от фолио по-широки ленти, намазваме ги с олио, всяка увиваме около края на бутчето и прищипваме с метално шишче или клечка за зъби, за да не се разтворят бутчетата при печенето.
Редим бутчетата върху решетката на фурната, която сме застлали с пергаментова хартия, под тях подлагаме тава и печем 40 мин на 180°С.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...